2. kolo STREET ART DUEL

26.5. 2023
Koncom mája 26.5.2023 sa v ÁTRIU Hornošarišského osvetového strediska v Bardejove, uskutočnilo 2. kolo II. ročníka neprofesionálnej umeleckej výtvarnej súťaže a prehliadky tvorby lokálnych výtvarných umelcov, s názvom ,,STREET ART DUEL“.

STREET ART DUEL  je nový umelecký projekt, ktorý vznikol pod záštitou Hornošarišského osvetového strediska v Bardejove a Prešovského samosprávneho kraja. Projektom, chceme podporiť neprofesionálnych výtvarníkov, street artistov, rôznych umelcov a zviditeľniť prostredníctvom postupovej súťaže ich tvorbu.


Témou, 2.kola súťaže bola Budúcnosť 2100. Tento krát súťažili dve mladé umelkyne: Ester Klárová a Eva Šedová. Obe sú žiačkami výtvarného odboru SZUŠ Pod Vinbargom 1, v Bardejove. Porota hodnotila diela v zložení: Ing. arch. Jakub Lenart a MgA. Miroslav Pelák. Hodnotila sa: kreativita danej témy, štýl, technika, prevedenie, farebnosť, úplnosť a celkový dojem. Nechýbali ani hlasy divákov, ktoré taktiež rozhodli pri výbere postupujúceho diela.


Do finálového kola súťaže postúpila Ester Klárová svojou abstraktnou tvorbou podmorského sveta, kde odzrkadlila tému Budúcnosti 2100. Ester a Evke ďakujeme za účasť v súťaži a želáme veľa úspechov v ich tvorbe.


Celé podujatie sprevádzal skvelý bardejovský Dj – Peet Beck.


Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.